Dodjela novinarske nagrade Srđan Aleksić

Nagrada će biti dodijeljena novinaru i kolumnisti portala BUKA Draganu Bursaću.
Piše: 
diskriminacija.ba, foto: www.6yka.com
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Svečana ceremonija organizuje se u ponedjeljak, 22. septembra u sklopu obilježavanja Dana mira u Banjaluci. 
 
Nagrada se dodjeljuje novinarima i novinarkama iz Bosne i Hercegovine čiji tekstovi i/ili prilozi afirmišu i promovišu profesionalno medijsko izvještavanje o marginalizovanim grupama, i za razvoj društveno odgovornog novinarstva.
 
Ustanovljena je 2010. godine, od strane nevladinih organizacija: Helsinški parlament građana Banjaluka, Fondacija Cure iz Sarajeva i Udruženje mladih novinara RS, a od 2013. godine dodijeljuuje se ispred Mreže za izgradnju mira BiH.
 
U okviru ceremonije dodjele nagrada Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS promovisaće kampanju Komiteta Republike Srpske za borbu protiv govora mržnje na internetu. Kampanju provodi Savjet Evrope i države članice Savjeta Evrope kroz osnivanje komiteta kojih je trenutno 53, od kojih je jedan i Komiteta Republike Srpske za borbu protiv govora mržnje na internetu. 
 
Novinarska nagrada Srđan Aleksić se ove godine dodjeljuje u okviru projekta PRO-Budućnost koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a implementira Catholic Relief Services (CRS) BiH sa partnerima.
 
Sponzor nagrade je kompanija M:tel. 
 
 
 
Ostavite komentar