Banja Luka: Kampanja "Poštuj moje mjesto za parking"

Lica sa invaliditetom imaju veliki problem sa parkiranjem vozila zbog nepoštovanja parking prostora za njih. Potrebno je skrenuti pažnju na izazove sa kojima se oni svakodnevno susreću kada je u pitanju pristup javnim prostorima i mjestu stanovanja.
Piše: 
Redakcija
Podijeli ovaj članak: 

Organizacija ”Udas”  iz Banja Luke započela je kampanju  ”Poštuj moje mjesto za parking” koja ima za cilj podizanje svijesti građana, svih učesnika u saobraćaju na poštovanje parking prostora za vozila kojima upravljaju lica sa invaliditetom. Kako su izvijestili iz organizacije, akcija će se održavati kontinuirano pet dana, od 17.-21.septembra u Merkator centru Banja Luka, ulica Aleja Svetog Save br.69. u periodu od 18:00 do 21:00 časova.

U navedenom periodu članovi Organizacije ”Udas” i volonteri dijeliće promotivne letke o uslovima ko i na koji način može koristiti parking mjesto obilježeno za vozila kojima upravljaju lica sa invaliditetom.

Lica sa invaliditetom imaju veliki problem sa parkiranjem svojih vozila zbog nepoštovanja parking prostora koji je njima namjenjen. Na navedena parking mjesta se često parkiraju nesavjesni vozači koji nemaju pravo na isti. Iz tog razloga licima sa invaliditetom je onemogućeno da imaju pristupačnost javnim ustanovama, tržnim centrima i mjestima svog stanovanja.

Konvencija o pravima lica sa invaliditetom, koju je 2009. godine potpisala Bosna i Hercegovina predstavlja važan dokument koji promoviše, štiti i osigurava puno i ravnopravno uživanje svih ljudskih prava i osnovnih sloboda od strane svih lica sa invaliditetom kao i da promoviše poštovanje njihovog urođenog dostojanstva.

Više informacija na

Ostavite komentar