Neko je rekao feminizam? Kako je feminizam uticao na žene XXI veka

Četvrto dopunjeno bh. izdanje publikacije, koja je dio online biblioteke portala Diskriminacija, obuhvata tekstove 34 autorice i jednog autora, te je značajno zbog činjenice da sadrži nove tekstove bh. autorica.
Autor: 
Adriana Zaharijević, Sarajevski otvoreni centar
Podijeli ovu publikaciju: 

Sarajevski otvoreni centar od samog osnivanja ima intenzivnu izdavačku djelatnost. U okviru edicije "Gender", koju uređuju Saša Gavrić i Emina Bošnjak, je 2012. u izdanju Sarajevskog otvorenog centra, Fondacije Heinrich Boell i Fondacije CURE, objavljeno dopunjeno, četvrto, bh. izdanje publikacije Neko je rekao feminizam? Kako je feminizam uticao na žene XXI veka koju je priredila Adriana Zaharijević.

 
Knjiga obuhvata tekstove 34 autorice i jednog autora, a posebno je značajno to da su se u četvrtom izdanju našli i novi tekstovi bosanskohercegovačkih autorica: Jasmine Čaušević i Sandre Zlotrg (Izvinite, gospođa ili gospođica? – Feministička jezička istraživanja u Bosni i Hercegovini), Ivane Dračo (Feministička pobuna na Mreži), Amile Ždralović i Mirele Rožajac-Zulčić (Ženski mirovni aktivizam i njegov utjecaj na mir i sigurnost), uz predgovore Danijele Dugandžić Živanović i Ajle Terzić. Publikaciju možete pogledati i downloadati ovdje.
 
Ostavite komentar