Rozi izvještaj

Izdanje, koji je dio online biblioteke portala Diskriminacija, je prva publikacija o stanju LGBT ljudskih prava u Bosni i Hercegovini, značajna kako za samu LGBT zajednicu, tako i za različite društvene institucije, organizacije i pojedince/ke.
Autor: 
ejla Huremović, Masha Durkalić, Damir Banović, Emina Bošnjak
Podijeli ovu publikaciju: 

Sarajevski otvoreni centar od samog osnivanja ima intenzivnu izdavačku djelatnost. U okviru edicije "Ljudska prava" je 2012. u izdanju Sarajevskog otvorenog centra i ILGA-Europe izdana publikacija Stanje LGBT ljudskih prava u BiH u 2011. godini - Rozi izvještaj koju su priredili Lejla Huremović, Masha Durkalić, Damir Banović i Emina Bošnjak.

 
U pitanju je prva publikaciju o  stanju LGBT ljudskih prava u Bosni i Hercegovini, značajna kako za samu LGBT zajednicu u Bosni i Hercegovini, njeno jačanje i povećanje vidljivosti, tako i za različite društvene institucije, organizacije i pojedince/ke zainteresovane za ovu problematiku. Publikacija promoviše pozitivan stav i podizanje svijesti o značaju zaštite LGBT ljudskih prava, a možete je pogledati i downloadati ovdje.
Ostavite komentar