Krug oko predrasuda

Piše: 
Imrana Kapetanović, foto: Imrana Kapetanović
Podijeli ovaj članak: 
Foto galerija: 
Sadeta je jedna od osam vozačica tramvaja u Sarajevu. Ona vozi tramvaj već 20 godina. Ovaj posao je privukao u ratu, iz čiste dosade, a sada ne bi mogla raditi ništa drugo. Saobraća na svim tramvajskim linijama, i svim tipovima tramvaja. 
 
Nekada, Sarajevo je imalo 21 vozačicu tramvaja – danas ih ima osam, i Sadeta je jedna od njih. Ovaj posao je privukao u ratu, iz čiste dosade, a sada ne bi mogla raditi ništa drugo. Završila je obuku i od tada vozi tramvaj već 20 godina. Nikada nije imala problema na poslu.
 
Vožnja tramvaja je za nju lagana, a saobraća na svim tramvajskim linijama, i svim tipovima tramvaja. Svaki dan dobije zaduženje za vozilo i liniju na kojoj će saobraćati. Nakon što popuni putni nalog i pregleda da li je sve u redu, izlazi iz garaže. 
 
Često radi prvu smjenu koja počinje oko 5 sati ujutro. Tada, kaže, tačno zna koji će joj putnici ući na određenoj stanici, te jedni drugima predstavljaju dio dnevne rutine.  Kako izgleda uobičajen Sadetin radni dan? Pogledajte galeriju fotografija.
 
 
 
Ostavite komentar