Donatorsko veče za žene Palestine večeras u Sarajevu

Događaj će se realizovati u Narodnom pozorištu Sarajevo sa početkom u 19 i 30 sati.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Gracija
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 

Magazin Gracija i Narodno pozorište Sarajevo (NPS) večeras u 19 sati i 30 minuta organizuju Donatorsko veče za žene Palestine i pozivaju sve zainteresovane da učestvuju u donacijama i pridruže se događaju u NPS.

Uplatom od 50 KM ili više, kako je objašnjeno, direktno se donira novac organizaciji Women for Women International, koja će se pobrinuti da ova sredstva budu upotrijebljena za pomoć ženama Palestine. Time je osigurano i mjesto na događaju u NPS, uz obaveznu potvrdu prisustva.

Organizacija Women for Women International je nastala tokom trajanja rata u Bosni i Hercegovini, 1993. godine, a do sada su, kako navode, pomoć pružili 553.437 marginaliziranih žena u 17 zemalja koje su širom svijeta bile pogođene ratom.

U Pojasu Gaze je u ratu između Hamasa i Izraela koji je počeo 7. oktobra, prema podacima Vlade u Gazi, broj ubijenih Palestinaca u izraelskim napadima prešao 20.000. Od toga je ubijeno najmanje 8.000 djece i 6.200 žena. Također se navodi da je u ruševinama zgrada porušenih u izraelskim napadima nestalo 6.700 osoba, te da su 70 posto njih žene i djeca. Ranjeno je najmanje 52.600 osoba.

Detalji o načinu uplata donacija za pomoć ženama Palestine dostupni su na ovom linku.

Ostavite komentar