Webinar na temu zelenog razvoja i cirkularne ekonomije na Balkanu

Webinar će se održati 3. juna ove godine, putem Zooma u periodu od 9 do 12:30 časova.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 

Zajednica za ekološku održivost Green Growth će 3. juna ove godine organizovati webinar na temu zelenog razvoja i cirkularne ekonomije na Balkanu čiji je cilj motivisati interesne strane na pozitivne promjene kroz inspirativne priče o uspješnim poduhvatima iz tih oblasti, testiranih širom Mediterana.

Na webinaru će biti predstavljena konkretna rješenja koja su su nastala realizacijom osam modularnih projekata Green Growtha, a učesnicima će biti objašnjeno koji nivoi (lokalni, nacionalni, regionalni) najviše odgovaraju za primjenu tih rezultata, te koji su to izazovi koji se mogu pojaviti u procesu njihove realizacije.

Osim toga, na webinaru će se, između ostalog, govoriti o zajednici Green Growtha, trenutnom stanju u oblasti zelenog razvoja i cirkularne ekonomije na Balkanu, a biće predstavljeni alati za mjerenje uticaja gotovog proizvoda na okoliš, kao i inovativne metode i alati koji podržavaju proizvodnju maslinovog ulja, te vodič za realizaciju kreativnih radionica za mala i srednja preduzeća i alat za procjenu održivosti-CISET.

U pozivu za webinar se navodi da su očekivani učesnici webinara predstavnici institucija na državnom, entitetskom i lokalnom nivou, kao i predstavnici javnih preduzeća, agencija, zavoda, privatnog sektora, akademske zajednice, istraživačkih institute i organizacija civilnog društva.

Govornici webinara će biti predstavnici Centra za energiju, okoliš i resurse (CENER 21), Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona, Talijanske državne agencija za nove tehnologije-ENEA i drugi.

Webinar će biti održan online, putem Zoom aplikacije, u periodu od 9:00 do 12:30 časova.

Svi zainteresovani se za učešće mogu prijaviti putem ovog linka, a agenda o događaju je dostupna ovdje. Više informacija o webinaru dostupno je i na Facebooku.

Projekt Green Growtha se implementira u okviru Interreg Mediteranskog programa transnacionalne saradnje.

Ostavite komentar