Zenica: Izložba fotografija "Starci"

Izložba fotografija o životu starijih osoba u Italiji.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Naš most
Podijeli ovaj članak: 
Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se širom svijeta obilježava 1. oktobra, zeničko udruženje "Naš most" postavlja izložbu fotografija "Starci/Anziani".
 
Italijanski fotograf Alferdo Gagliardi svojim radom ilustruje svakodnevni život starijih osoba u Italiji. Autor je napravio fotografije putujući po Italiji u zadnjih deset godina.
 
"Skoro 23 posto Talijana i Talijanki je starije od 65 godina, u čemu Italija prednjači u odnosu na druge zemlje Evropske unije. Talijani se, takođe, ubrajaju među najdugovječnije narode na svijetu. Zdravi su, neovisni i aktivni do duboko u starost, što potvrđuju brojna istraživanja. Grupa talijanskih gerontologa nedavno je sugerisala da se donja granica definicije starosti u Italiji pomjeri sa 65 na 75 godina", navode iz udruženja Naš most.
 
Fotograf Alfredo Gagliardi je rođen 1977. godine u Rimu, gdje i danas živi. Kroz svoje fotografije teži kreirati lične interpretacije stvarnosti koju dokumentuje. Njegova izložba će u galeriji udruženja Naš most biti otvorena od 1. do 31. oktobra i moći će se pogledati svaki dan između 10 i 14 sati (osim nedjelje). 
 
 
Ostavite komentar