Ministarstvo obrazovanja HNŽ uložilo žalbu kantonalnom pravobranilaštvu i apelaciju Ustavnom sudu BiH zbog presude o ukidanju "Dvije škole pod jednim krovom"

Piše: 
Berislav Jurić, redakcija
Podijeli ovaj članak: 

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercgegovačko neretvanske županije (HNŽ) uložilo je žalbu na presudu Općinskog suda u Mostaru o ukidanju "Dvije škole pod jednim krovom".

''U Vezi Presude Općinskog suda u Mostaru donijetu u pravnoj stvari tužitelja Udruženja „Vaša prava BiH“ Sarajevo protiv tuženog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, kao trećetuženog, obavještavamo Vas da je protiv iste uložena žalba kantonalnom pravobranilaštvu i apelacija Ustavnom sudu BiH radi donošenja privremene mjere obustave postupka izvršenja presude do donošenja odluka sudova više instance.

 
A Ministarstvo će u skladu sa svojim ovlaštenjima učiniti sve da se ispoštuje presuda suda'', saopćeno je danas iz ministarstva za portal diskriminacija.ba

Općinski sud u Mostaru donio je presudu kojom nalaže Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a da ukine praksu odvojenog obrazovanja bošnjačke i hrvatske djece u ove dvije škole do 1. rujna ove godine. Provedbom ove presude konačno bi se prekinula dugogodišnja praksa razdvajanja šestogodišnje djece po nacionalnoj osnovi i od malena se učili na neprihvaćanje različitosti. Bio bi to prvi, ali veliki korak da se ukine takva praksa i u ostalim školama u BiH koje funkcioniraju na tom principu.

Ostavite komentar