Pod istim krovom

U subotu, 24. maja u 17 sati, u prostoru kafea Nuno u sarajevskom romskom naselju Gorica, Civil Rights Defenders organizira otvaranje izložbe fotografija o životu Roma u Bosni i Hercegovini.
Piše: 
diskriminacija.ba, foto: Dragana Dušanić
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Foto galerija: 

Fotografije koje čine ovu izložbu pristigle su iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Od oko 150 pristiglih fotografija specijalni žiri odabrao je 20 najboljih koje će u subotu biti predstavljene na izložbi.

Izložba će predstaviti radove Aldina Fafulovića, Aldina Sarića, Amile Omerike, Bakira Loje, Branislava Lukića, Dinka Meršnika, Dragane Dušanić, Dušana Muse, Dženana Kriještoraca, Elme Nikšić, Emine Mešić, Lejle Samardžić, Malika Kurta, Predraga Blagovčanina, Selme Selman i Željka Budimira.

Od 28. maja do 6. juna svi zainteresirani će moći da pogledaju izložbu u prostoru Art kina Kriterion.

Foto-konkurs i izložba ''Pod istim krovom'' prošle godine su realizirani u Srbiji, a u narednom periodu biće organizovane izložbe radova nastalih na Kosovu, u Makedoniji i Albaniji, te, ponovo, u Srbiji.

Izložba fotografija je dio projekta ''Jačanje vidljivosti najdiskriminisanijih grupa na Zapadnom Balkanu'', a projekat je  podržala Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED).

Ostavite komentar