Digitalne priče: Bojan

Kako izgleda jedan običan dan djeteta sa poteškoćama u razvoju i njegovih roditelja? Šta su njihovi najveći strahovi, želje i snovi? Pogledajte naše digitalne priče, upoznajte se sa njihovim svakodnevnim životima i srušite vaše predrasude!
Piše: 
Redakcija
Podijeli ovaj članak: 
Lične ispovijesti koje su pred vama nastale su u sklopu radionice "Digitalne priče za transformaciju - Biti roditelj" koja je održana u februaru u Prijedoru. Djeca s poteškoćama u razvoju i njihovi roditelji otvoreno govore o svojim iskustvima i živopisno vas uvode u svoj svijet koji vam je ranije možda bio nepoznat.
 
Radionicu su realizovali članovi Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama "Neven" iz Prijedora kako bi javnosti skrenuli pažnju na jednaka prava djece s poteškoćama u razvoju, ali i na diskriminaciju prema njima još uvijek prisutnu u bh. društvu. Riječ je o udruženju koje radi na redovnoj promociji prava osoba s intelektualnim poteškoćama, ali i na informisanju i edukaciji njihovih roditelja o svim pravima koje mogu ostvariti prema Zakonu o zabrani diskriminacije.
 
Digitalne priče realizovane su u sklopu trećeg ciklusa dodjele grantova Koalicije Jednakost za sve.
 

Prva u nizu je Bojanova priča.

Ostavite komentar