djeca sa poteškoćama u razvoju

Tomatis terapija se izvodi pomoću aparata TalksUp koji je napravljen tako da, uz pomoć muzike i glasa, sa specifičnim parametrima, utiče na stimulaciju mozga.

Nakon što napune 18 godina, mladi bez roditeljskog staranja često nastavljaju život prepušteni sami sebi jer državni plan za ovakva pitanja ne postoji.

“Po prvi put se čulo mišljenje roditelja o radu dodatne ambulante”, istakli su iz Servis centra Dajte nam šansu

Hadžimusić: Nadležni trebaju štititi osobu koja je snimala nasilje, a ne crtati joj metu na čelo.

Nadležni ministar i direktor Zavoda Pazarić na konferenciji za medije najavili da će sankcionisati uposlenicu ali i one koji su „nijemo posmatrali i snimali“.

Al Jazeera Balkans objavila je snimak koji prikazuje kako žena udara mladića sa poteškoćama u razvoju.

Tri bivša direktora Zavoda Pazarić su prvostepenom presudom Općinskog suda u Sarajevu osuđeni na zatvorske kazne zbog nesavjesnog postupanja u vršenju dužnosti čime su teže povrijeđena prava štićenika Zavoda.

Roditelji djece sa poteškoćama u razvoju koja su prošla zdravstvene preglede u dodatnoj ambulanti “Sve na jednom mjestu” i dalje ne vjeruju koliko im je ambulanta olakšala taj proces.

Na izložbi je predstavljeno 168 dječijih likovnih radova kojima se želi podići svijest o problemama sa kojima se susreću djeca i osobe sa autizmom.

Sadržaj stranice primarno je namijenjen roditeljima djece sa poteškoćama u razvoju.

Pages