djeca sa poteškoćama u razvoju

Kreirani video sadržaji namijenjeni su svima kojima su potrebne informacije o tome kako unaprijediti govorne vještine u različitim fazama djetetovog razvoja.

Inkluzivni vrtić „Sunčani most“ iz Mostara diskriminisao je dječaka sa Down sindromom, što je dokazano u pravosnažnoj presudi.

Online savjetovalište dostupno je svim roditeljima i djeci sa poteškoćama u razvoju iz BiH, bez obzira na to o kojoj starosnoj dobi i vrsti poteškoće je riječ.

Djeca i mladi s invaliditetom imaju pravo da budu u potpunosti uključeni u obrazovni proces.

Tretman u senzornoj sobi je besplatan i trajaće 45 minuta.

Zastupnica Ćudić zatražila hitne reakcije nadležnih institucija. (Uznemirujuće fotografije)

Uz pomoć Udruženja "Naša djeca – Our Kids" iz Mostara, mladi bez roditeljskog staranja bave se brojnim aktivnostima uz koje stvaraju uslove za samostalniji život.

Haris Karahodžić je svestrani dječak s mnogo vrlina i talenata. Nedavno je završio četvrti razred Prve osnovne škole u Velikoj Kladuši. Uz uspjehe u učionici, niže i sportske medalje, te svojim primjerom ruši predrasude o osobama s Down sindromom.

Zahvaljujući zalaganju i trudu članova i članica zeničkog Udruženja "Svijet u slikama", djeca sa poteškoćama u razvoju u ovom gradu već sedam godina dobivaju podršku koja im je potrebna.

Pajo Mrkonjić iz Brčkog od ove školske godine asistent je Urošu koji ima cerebralnu paralizu. Njih dvojica primjer su kako inkluzija može zaživjeti u bh. školama na radost i korist i učenika s poteškoćama u razvoju, ali i nastavnog osoblja.

Pages