Promocija knjige Michaela Lapsley-a u Mediacentru Sarajevo

U četvrtak, 3. aprila u 19h u Mediacentru Sarajevo bit će održana promocija knjige Michaela Lapsleyja „Od žrtve do pobjednika – borac za slobodu i ljudske duše“.
Piše: 
diskriminacija.ba
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Radi se o Lapsleyjevoj autobiografiji, koja zapravo govori i o borbi protiv aparthejda u Južnoafričkoj Republici, čemu je Lapsley posvijetio cijeli život.  Michael Lapsley je Novozelanđanin, a nakon završene obuke za anglikanskog svećenika u Australiji upućen je u Južnu Afriku. Odmah po početku službovanja posvetio se borbi za oslobođenje od aparthejda, kao kršćanin i kao svećenik, i priključio se pokretu Nelsona Mandele Afrički nacionalni kongres.
 
Iz Južne Afrike je protjeran 1974. i narednih 16 godina je živio u okolnim zemljama juga Afrike, te putovao širom svijeta da mobilizira ljude, a posebno vjernike za borbu protiv aparthejda. Prema njegovim riječima, pitanje njegove borbe nije bilo samo političko ili pitanje pravde, nego i vjersko zbog izvrtanja Evanđelja da bi se ono koristilo za pravdanje aparthejda.
 
O knjizi će govoriti Amer Tikveša, Gradimir Gojer, Lejla Turčilo i sam autor. Moderator će biti Svetlana Broz, direktorica NVO Gariwo. Svi prisutni dobit će primjerak knjige na poklon, a bit će obezbijeđen i prevod sa engleskog.
 
 
 
 
 
Ostavite komentar