mladi

Program kampa uključuje radionice, predavanja, obilaske spomenika, diskusije i upoznavanje sa političkom snagom antifašizma danas i ulogom mladih u revoluciji.

Treninzi se organizuju s ciljem osnaživanja mladih u promociji i zagovaranju ljudskih prava.

Priča o svakodnevnim izazovima mladih ljudi iz BiH, Crne Gore i Srbije koji žele ostati u gradovima iz kojih njihovi sugrađani i sugrađanke masovno odlaze.

Mladi će tokom trajanja kampa učiti o donošenju odluka, radu lokalnih vlasti, aktivizmu, volontiranju, pokretanju inicijativa i drugim aktivnostima koje su od interesa mladih u zajednici.

Šestodnevni program kampa uključuje radionice, predavanja, obilaske spomenika, diskusije i upoznavanje sa političkom snagom antifašizma danas i ulogom mladih u revoluciji.

Program “Fit za (poslovni) život” namijenjen je jačanju životnih vještina mladih iz ranjivih grupa u BiH, uključujući mlade romske nacionalnosti.

Cilj izložbe je da se mladim i osobama sa intelektualnim poteškoćama pruži prilika da svoje viđenje svakodnevnog života prikažu široj publici kroz umjetnost.

Četverodnevni program uključivaće diskusije i predavanja koja se tiču ratne prošlosti Tuzle iz perioda od 1992. do 1995. godine.

“Festival Mira” okuplja mlade s ciljem njihovog osnaživanja u procesu izgradnje mira u BiH.

Mladi se sa radikalnim i esktremističkim idejama prvi put susreću najčešće kroz online i društvene medije.

Pages