Poziv za trening: Mladi – zaštitnici ljudskih prava!

Treninzi se organizuju s ciljem osnaživanja mladih u promociji i zagovaranju ljudskih prava.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 

Udruženje kriminalista, kriminologa i menadžera sigurnosti poziva mlade iz Banjaluke, Mostara i Sarajeva da se prijave na jednodnevne treninge o ljudskim pravima koji će se realizovati u aprilu.

Trening obuhvata četiri modula tokom kojih će mladi imati priliku da uče o ljudskim pravima i steknu vještine zagovaranja ljudskih prava u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija i Općom deklaracijom o ljudskim pravima.

Trening će, kako se navodi u pozivu, biti zaključen interaktivnim kvizom sa pitanjima o razvoju ideje o ljudskim pravima, te kako postupiti u slučaju narušavanju istih.

Prema rasporedu iz poziva, prvi trening će biti organizovan u Mostaru 19. aprila 2024., nakon kojeg slijede treninzi u Sarajevu (22. aprila) i Banjaluci (26. aprila). Za sve treninge moguće se prijaviti putem ovog linka.

Trening se realizuje u sklopu projekta “Mladi – zaštitnici ljudskih prava!” čiji je cilj unapređenje kapaciteta mladih za promociju ljudskih prava kako bi se osnažila njihova uloga u aktivnoj promociji ljudskih prava. Projekat se implementira uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

Ostavite komentar