protesti u BiH

Protesti u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Tuzli, Zenici, Lukavcu i Banjaluci u 16 sati.

Iz Unije saopštili da od Vlade FBiH i federalnog parlamenta nisu dobili odgovore na zahtjeve upućene na protestima održanim 19. avgusta ove godine ispred Zavoda Pazarić.

Sa jučerašnjih protesta poručeno da nasilje nad ženama nema mjesto u bosanskohercegovačkom društvu, te da nasilnici trebaju biti strogo kažnjeni.

Protesti su zakazani za 9. maj 2023. ispred zgrade Vlade FBiH sa početkom od 15 sati.

Najavljeni protest nastavak je borbe za bh. škole bez podjela.

Banjalučki Okružni sud poništio je presudu Osnovnog suda u Banjaluci i odbacio tužbu  kojom su šetači Miodrag Dakić, Branislav Tešanović i Dražen Crnomat, bili proglašeni krivima za prelazak ulice kroz crveno svjetlo.

www.istinito.com

Širom BiH će se danas u 12 h organizovati protestni skupovi podrške za Muharema Hindića Mušicu, koji je jučer uhapšen, i prema nekim navodima pretučen u Mostaru.  

diskriminacija.ba

7. februar 2014. u BiH će ostati upamćen po masovnim protestima u nekoliko gradova. Ostat će, međutim, u sjećanju i slike policijske brutalnosti nad građanima u Sarajevu i Tuzli, za koje još niti jedan policijski službenik nije kažnjen. 

Vlast sve protivnike izmješta van okvira zakonitosti dajući odriješene ruke izvršnim organima. Prosvjednici su nekad pušteni da prosvjeduju a nekad prekršajno gonjeni, što se već sutra može pretvoriti u mnogo opasniji politički progon.

Uglješa Vuković, foto: 6yka.com

Pages