zdravlje

Da li je kvalitetna, zdrava hrana skupa i teško priuštiva za većinu prosječnih domaćinstava u BiH? Kada biramo namirnice koje ćemo kupiti, da li odlučujemo na osnovu cijene ili kvaliteta, ili pokušavamo da napravimo balans između ovo dvoje?

Kod mentalnih poteškoća otežavajuća okolnost je što su, za razliku od tjelesnih zdravstvenih problema, nevidljive.

Izložba slikarskih radova o izazovima na koje nailaze oboljele osobe.

Iz UN Women naglašavaju da će obraćanje pažnje na potrebe žena i žensko liderstvo osnažiti odgovor na situaciju sa širenjem koronavirusa.

Medijski apeli za pomoć redovno otkrivaju identitet maloljetnika.

Oboljeli od rijetkih bolesti u BiH suočavaju se sa brojnim izazovima od uspostavljanja dijagnoze do nabavke lijekova. Sistemski pristup rješavanju njihovih problema ne postoji, kao ni podatak o tačnom broju oboljelih na nivou države.

Život s epilepsijom često je izazov i za oboljelu osobu i za one koji je okružuju. Kako se o ovoj bolesti ne govori dovoljno u javnom prostoru, često je prate neznanje i nerazumijevanje okoline.

Ono što ovaj hor čini drugačijim od ostalih je i to što je njegovih šest članica oboljelo i liječeno od karcinoma dojke. One kao i ostale žene, učestvuju na probama, nastupima i svim drugim aktivnostima hora.

Udruženje Arkada kroz različite i prilagođene sadržaje sport približava marginalizovanim grupama stanovništva.

Mnogi od nas skloni su razvijanju straha od ozbiljne bolesti kada kod sebe primijete određene tjelesne simptome. Ipak, hipohondri/ce u znatno većoj mjeri moraju da se bore kako im strahovi od bolesti i smrti ne bi sasvim onemogućili normalan život.

Pages