Konferencija QueerFemSEE - Rod i feminizam u različitim kulturama

Ukoliko ste zainteresovani za teme kao što su rod, rasa, etnička pripadnost, poteškoće u razvoju i seksualnost prijavite se na konferenciju QueerFemSEE koja će se održati u Bukureštu.
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 
Studenti, učenici, umjetnici i aktivisti koje zanima kako queer i feministički diskursi funkcionišu u različitim kulturnim okvirima mogu se prijaviti za sudjelovanje na konferenciji QueerFemSEE koja će se od 17. do 19. novembra održati u Bukureštu. Riječ je o interdisciplinarnoj konferenciji koja će istraživati razlike u treitranju tema kao što su  medijske i kulturne studije, javni proctor, rodne i queer studije u jugoistočnoj, istočnoj i zapadnoj Evropi. 
 
Organizatori pozivaju zainteresovane kandidate da se prijave sa svojim radovima i prijedlozima za panele, koji se mogu, između ostalog, ticati sljedećih tema: rod i seksualnost u medijima, predstavljanje transrodnosti i aktivizma u medijima, koncept intersekcionalnosti u odnosu na rasu/etnicitet, klasu, poteškoće u razvoju i seksualnost, feminizam u istočnoj Evropi i njegova prisutnost u masovnim medijima i popularnoj kulturi i drugo.
 
Stipendija koja pokriva troškove smještaja i prijevoza bit će dodijeljena ograničenom broju učesnika koji dolaze iz jugoistočne i istočne Evrope. Krajnju rok za prijavu je 30. juli 2017. godine.
 
Više informacija možete pronaći na ovom linku.
Ostavite komentar