LGBT

Bitno je informirati, educirati i raditi sa stručnjacima/injama iz oblasti mentalnog zdravlja kako bi došli/e do nivoa senzibiliziranosti za rad s onima iz ranjivih skupina našeg društva.

LGBTI osobe, građani/ke BiH, koje odluče tražiti azil u Nizozemskoj na osnovu seksualne orijentacije ili rodnog identiteta, imaju vrlo malo šanse da će njihov zahtjev biti odobren.

Nedostatak podrške i sistemske zaštite, strah od otkrivanja pravog identiteta, razlozi su zbog kojih veliki broj LGBTI osoba koje su migranti/kinje odlučuje ostati "u ormaru", sakrivajući svoju seksualnu orijentaciju.

Kako medijski izvještavati o ljudima u pokretu?

Organizatori i organizatorice prve bosanskohercegovačke povorke ponosa pozivaju zainteresovane osobe da se prijave za volontiranje na povorci.

Sa Mirzom smo razgovarali o elitizmu i klasnim privilegijama koje pogađaju pripadnike LGBTI zajednice i sve ostale bh. građane i građanke, značaju cjelovitosti ljudskih identieta, i o njegovom (ne)razmišljanju o odlasku iz BiH.

LGBTI identitet, napuštanje BiH i potraga za slobodom.

Kampanju do sada podržale brojne javne ličnosti iz BiH.

S aktivistkinjom Lejlom smo razgovarali o odlasku mladih, položaju LGBTI osoba u BiH, i stvarima koje bi se trebale promijeniti u našoj zemlji kako je mladi ne bi napuštali.

Pages