Poziv za volontiranje na 14. Pravo Ljudski Film Festivalu

Poziv je otvoren do 22. novembra.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Unsplash
Podijeli ovaj članak: 
Organizatori 14. Pravo Ljudski Film Festivala pozivaju mlade ljude, starije od 16 godina, da se prijave za volontiranje na festivalu koji će se održati od 27. novembra do 2. decembra ove godine u Sarajevu.
 
Neke od aktivnosti volontera i volonterki će biti da promovišu festival što uključuje dijeljenje promotivnog materijala, rad na festivalskim lokacijama i ostalim logističkim poslovima. Volonteri će biti zaduženi za informisanje publike, a radiće i sa gostima festivala gdje će dočekivati strane redatelje i redateljice, navodi se u pozivu organizatora festivala. 
 
Zainteresovani se mogu prijaviti najkasnije do 22. novembra na mail adresu apliciram@pravoljudski.org, a nakon zatvaranja konkursa će se organizovati obavezni pripremni sastanak.
 
Volonteri i volonterke koji budu dio festivala, biće raspoređeni prema njihovim vještinama i sklonostima, a biće pozvani da se angažuju i u drugim poljima u kojima žele steći znanje i iskustvo.
 
Organizatori navode da će za volontere i volonterke biti obezbijeđena užina i pristup svim projekcijama i propratnim događajima, druženje sa gostima festivala i da će im biti dodijeljena potvrda o volontiranju. 
 
U pozivu se navodi da volontiranje na Pravo Ljudski Film Festivalu ne podrazumijeva novčanu naknadu i da organizatori nisu u mogućnosti pokriti putne troškove i smještaj u Sarajevu.
 
Kompletan poziv dostupan je na bosanskom i engleskom jeziku.
Ostavite komentar