Pravo Ljudski: Zumiraj ljubav kroz strip

Pravo Ljudski Film Festival poziva sve mlade uzrasta od 17 do 23 godine koji vole crtati ili pisati da se prijave na školu kreativnog dokumentarnog stripa na temu "ljubav", koja će biti održana na ovogodišnjem Zumiraj prava festivalu za mlade.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
PravoLjudski
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Radionica će se održati 12. i 13. novembra u Sarajevu, a poziv je otvoren za učesnike i učesnice iz cijele BiH. Pravo Ljudski će obezbijediti materijal za radionicu, hranu i osvježenje, ali nije u mogućnosti pokriti put i smještaj u Sarajevu.
 
Stripove na temu ljubavi, i svih različitih upotreba ljubavi u našem životu i okolini, sa kritičkim osvrtom na ljubav u urbanim sredinama, učesnici i učesnice će stvarati pod vodstvom strip autora Filipa Andronika i Nevena Misaljevića.
 
Za učešće na radionici nije potrebno prethodno iskustvo stvaranja stripova, a učesnici i učesnice se mogu prijaviti sami/e, ali i u parovima.
 
Prijaviti se moguće kao: solo autor/ica, crtač/ica, scenarist/kinja stripa, i kao par koji će zajedno raditi na stripu.
 
Rok za prijave je 30.10.2016., a više informacija o načinu apliciranja moguće je dobiti putem mejla apliciram@pravoljudski.org ili na zvaničnoj stranici festivala.
Ostavite komentar