Radionica za mlade "Kako prepoznati govor mržnje"

Mladi zainteresovani za temu govora mržnje mogu se prijaviti za učestvovanje na interaktivnoj radionici koja će se održati u Sarajevu.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 
Mladi sa područja općina/gradova Stolac, Bijeljina, Velika Kladuša, Olovo, Sokolac, Jajce, Banja Luka, Doboj, Mostar i Sarajevo, koji imaju od 18 do 26 godina, mogu se prijaviti za učešće na interaktivnoj radionici posvećenoj prepoznavanju govora mržnje.
 
Radionica "Kako prepoznati govor mržnje" u organizaciji Karuna centra za izgradnju mira i partnerskih organizacija održat će se od 17. do 20. januara u Hotelu Italia u Sarajevu. Prijaviti se mogu mlade osobe zainteresovane za temu govora mržnje, medija i jezika, kao i studenti i studentice nauka srodnih ovim temama. Tokom radionice razgovarat će se o pojavi govora mržnje u štampanim i elektronskim medijima, i generalno u javnom prostoru, a poseban fokus će biti na prepoznavanju govora mržnje i njegovom prijavljivanju nadležnim institucijama
 
Predavači/ce će biti novinari/ke, pravnici/e, univerzitetski profesori/ce, aktivisti/kinje i drugi stručnjaci iz srodnih oblasti koji na kvalitetan način mogu prenijeti svoja iskustva i znanja, navode organizatori. Organizator obezbjeđuje troškove hrane, smještaja i prijevoza.
 
Rok za prijavu je 12. januar. Više informacija o radionici i načinu prijave možete pronaći na ovom linku.
Ostavite komentar