Sarajevo: Otvorena izložba “Iz naše perspektive”

Cilj izložbe je da se mladim i osobama sa intelektualnim poteškoćama pruži prilika da svoje viđenje svakodnevnog života prikažu široj publici kroz umjetnost.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Facebook/Jevrejska opština Sarajevo
Podijeli ovaj članak: 

Sinoć je u sarajevskoj galeriji “Novi Hram” otvorena izložba “Iz naše perspektive” na kojoj su predstavljena djela učenika Prve gimnazije iz Sarajeva i članova Udruženja “Oaza”. Cilj izložbe je da se mladim i osobama sa intelektualnim poteškoćama pruži prilika da svoje viđenje svakodnevnog života prikažu široj publici kroz umjetnost sa osvrtom na multikulturalnost Bosne i Hercegovine.

Izložba je otvorena u sklopu projekta “U dobroj volji – Slavimo zajedno” kojeg Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo “La Benevolencija” provodi u saradnji sa CRS-om (Catholic Relief Services), Hrvatskim kulturnim društvom “Napredak”, Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod” i Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom “Prosvjeta”.

Budući da su u aprilu ove godine obilježeni vjerski praznici: Pesah, Uskrs, Vaskrs i Ramazanski bajram, organizatori poručuju da je odlična prilika za realizaciju projekta i prikazivanje ispreplitanje kultura četiri naroda koje treba njegovati, cijeniti i održavati.

Ideja projekta je da članovima temeljnih organizacija kultura BiH i građanima Sarajeva približi i objedini raznoliku kulturu naroda sa naših prostora.

Svojim aktivnostima, projektima, kulturnim djelovanjem, humanitarizmom, donacijama, stipendijama, ova četiri društva nastoje da, u skladu sa svojim mogućnostima, unaprjeđuju društvenu koheziju nasuprot veoma složenom društvenom narativu.

Izložba će biti otvorena do nedjelje, 30. aprila 2023. godine u galeriji “Novi Hram” koja se nalazi u ulici Mula Mustafe Bašeskije 38. u Sarajevu.

Ostavite komentar