Diskriminacija i ja: Space Invadors against Homophobia

Student i studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu bili su napadnuti jer su izrazili neslaganje sa zabranom darivanja krvi osobama u kontaktu sa homoseksualcima. Lamija je autorica digitalne priče koja govori o ovom slučaju.
Piše: 
diskriminacija.ba
Podijeli ovaj članak: 

Prije tri dana, građanin Mostara završio je u bolnici sa polomljenim kukom, zbog batina koje je dobio jer je gay. Prije nekoliko mjeseci, student i studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu bili su verbalno i fizički napadnuti jer su jasno i glasno izrazili neslaganje sa formularom Zavoda za transfuziju krvi, u kojem se zabranjuje darivanje krvi osobama koje su bile u kontaktu sa homoseksualcima.  “Space invadors against homophobia” je digitalna priča koja govori o tom slučaju. O tome kako diskriminacija i nasilje ne prestaju sami od sebe i kako nas šutnja neće zaštititi!

 
 
 
Ovo je peta u nizu digitalnih priča o ličnim iskustvima osoba koje se razlikuju od većine, njihovim željama, potrebama, iskustvima sa diskriminacijom i odbacivanjem. Sve priče su napisali/e sami/e učesnici/e, glasovi su autentični, sami/e su odabrali/e fotografije i ostale vizuelne materijale, kao i muziku. Ovo su, u pravom smislu te riječi, njihove lične, digitalizirane ispovijesti.
Ostavite komentar