Plavi telefon traži volontere i volonterke

Savjetodavna linija za djecu i mlade Plavi telefon objavila je poziv za nove volontere i volonterke.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Plavi telefon
Podijeli ovaj članak: 
Prijaviti se mogu osobe starije od 19 godina koje žele pomoći i biti podrška djeci koristeći empatiju i stečena znanja. Pored toga, potrebno je da su osobe koje se prijavljuju odgovorne i zainteresovane za građenje sebe kao ličnosti, te da trenutno borave u Banjaluci.
 
Volonteri i volonterke mogu da očekuju: obuku iz oblasti telefonskog savjetodavnog rada sa djecom, edukaciju o vrstama nasilja i zlostavljanja djece, sertifikovani asertivni trening, redovne grupne supervizije, redovne grupne supervizije, individualne supervizije, mentorstvo i pomoć prilikom volontiranja i potvrdu o obavljenom volontiranju.
 
"Povećan broj poziva ka ovoj liniji, te sve veća potreba djece za savjetovanjem i podrškom zahtijevaju povećanje broja članova i članica tima Plavog telefona. Do sada smo primili preko 14.000 poziva, a većina poziva koje dobijamo tiču se nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja djece, porodičnih i vršnjačkih odnosa, razvoja i seksualnosti, te problema u školi", stoji u pozivu.
 
Da biste se prijavili na konkurs potrebno je preuzeti formular koji se nalazi ovdje i pošaljete ga na volontiraj@novageneracija.org do 27. oktobra. 
 
O Plavom telefonu
 
Plavi telefon je besplatna savjetodavna linija za djecu iz Bosne i Hercegovine. Prilikom zvanja nije potrebno ostavljati lične podatke, a zahvaljujući kompaniji m:tel, pozivi su besplatni bez obzira na to iz koje mreže pozivate. Linija je trenutno otvorena svakog radnog dana od devet do 17 časova, a njen rad pomažu i Mediabord, Metromedia i Ježurko, navodi se u pozivu.
 
Linija radi od 2013. godine, a vodi je Udruženje Nova generacija. Više informacija možete pronaći i na www.plavitelefon.ba, FB stranici Plavi telefon BiH ili Instagram profilu @plavitelefonbih.
Ostavite komentar