Trka za inkluziju 15. septembra u Sarajevu

Udruženja “Život sa Down sindromom” i “Marathon Sarajevo” pokrenuli su kampanju koja se bavi pitanjem prava djece s Down sindromom.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Život sa Down sindromom
Podijeli ovaj članak: 
Kampanjom "Trčim za inkluziju - Da niko ne bude izostavljen" nastoji se podići svijest javnosti o tome da škole trebaju biti otvorene za svako dijete i moraju stvarati uslove koji će omogućiti učenje i učešće djece s teškoćama na ravnopravnoj osnovi, istakla je Sevdija Kujović, predsjednica udruženja "Život sa Down sindromom".
 
Pored podizanja svijesti javnosti o problemima djece s Down sindromom, cilj kampanje je osiguravanje nedostajućih finansijskih sredstava za programe i aktivnosti koje Udruženje "Život sa Down sindromom" provodi za djecu i mlade. Centralna aktivnost kampanje je trka koja će se održati u Sarajevu, 15. septembra.
 
"Trkači su kroz mnogobrojne kampanje sličnog tipa u organizaciji udruženja Marathon pokazali kako su ljudi velikog srca, te smo uvjereni da će i ova kampanja postići veliki uspjeh", izjavio je Erol Mujanović, direktor udruženja Marathon Sarajevo.
 
 
Podršku kampanji "Trčim za inkluziju – Da niko ne bude izostavljen" dala je i najmlađa bh. maratonka Aldina Husejinović, koja je do sada istrčala tri polumaratona i bh. je lider za inkluziju u sportu, poručuju inicijatori kampanje.
 
Aktivnosti u sklopu kampanje mogu se pratiti na Facebook stranicama udruženja "Život sa Down sindromom" i "Marathon Sarajevo".
Ostavite komentar