Vox Feminae Festival i Šesnaestica: Konkurs za saradnju

Prilika za kreativne timove, filmske ekipe i mnoge druge da predstave svoje radove.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 
Prostor rodne i medijske kulture K-zona iz Zagreba poziva zainteresovane osobe da se prijave na konkurs za saradnju u okviru Vox Feminae Festivala i društveno kulturnog centra "Šesnaestica".
 
Umjetnici i umjetnice, kreativni timovi, filmske ekipe, pojedinci i mnogi drugi koji u svom radu promišljaju o rodnoj ravnopravnosti mogu postati saradnici i saradnice Vox Feminae Festivala koji se od 2. do 6.10. održava u Zagrebu, ili se prijaviti za saradnju sa DKC-om Šesnaestica. Zainteresovani za festival se mogu prijaviti za učešće u različitim oblastima kao što su stručna izlaganja, umjetnički radovi i intervencije, a poseban konkurs otvoren je i za filmski program. 
 
Prijavljeni sadržaj treba se poklapati sa temama koje festival tradicionalno obrađuje među kojima su i egalitarizam, prava i status žena u društvu, ljudska prava i prava manjina, rodna ravnopravnost, LGBTIQ teme.
 
S druge strane, za saradnju sa DKC-om Šesnaestica potrebno se javiti sa svojim programskim idejama. Inače, Šesnaestica poseban naglasak u programu stavlja na kulturu mladih, te drugih ugroženih društvenih skupina: starija populacija, LGBTIQ osobe i manjinske skupine. 
 
Na konkurse se mogu prijaviti osobe s boravištem u Hrvatskoj, regiji ili Evropskoj uniji. 
 
Detaljine informacije o uslovima prijave, možete pronaći na ovom linku.
Ostavite komentar