Autori/ce

A / B / D / E / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / R / S / T / U / V / Ž / Đ
Lejla Somun Krupalija

Lejla Somun Krupalija

Magistrica studija prisilnih migracija, bavi se istraživanjima u oblastima ravnopravnosti spolova, nasilja nad ženama i djevojčicama, pravima osoba sa invaliditetom i kulture sjećanja. Dvadesetpetogodišnje iskustvo u radu razvojnih organizacija, UN-a, nevladinog sektora i političkog rada. Feministkinja, roditelj djevojke sa autizmom

Lidija Pisker

Lidija Pisker magistrirala je ljudska prava na zajedničkom programu Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Bolonji i radila na velikom broju programa iz oblasti zaštite ljudskih prava i borbe protiv diskriminacije za brojne međunarodne i lokalne organizacije na Balkanu.

Lejla Huremović

Aktivistkinja na polju ljudskih prava, posebno prava lezbejki, gej, biseksualnih i trans* osoba. Bavi se edukacijom, praćenjem i analiziranjem medijskog izvještavanja o LGBT temama. Jedna je od urednica portala lgbt.ba.

Ljupko Mišeljić

Ljupko Mišeljić je student komunikologije, novinar i aktivista iz Banjaluke. Bavi se istraživačkim, data i radio novinarstvom, a posebno izvještava o kulturi sjećanja, umjetnosti, medijatizaciji, i pravima manjinskih i ranjivih grupa. Radi kao slobodni novinar i radijski reporter.

Lamija Begagić

Diplomirala južnoslavenske književnosti na Filozofskom fakultetu, gdje je stekla zvanje profesorice jezika i književnosti. Autorica dvije zbirke priča, romana i priručnika za djevojčice "Furam feminizam" u koautorstvu s Marinom Veličković.