Autori/ce

A / B / D / E / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / R / S / T / U / V / Ž / Đ
Edina Sprecakovic

Edina Sprečaković

Pravnica, autorica nekoliko tekstova I izvještaja o položaju LGBT osoba u BiH. Saradnica Sarajevskog otvorenog centra.
 

Edina Nurkic

Edina Nurkić

Završila studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, te Visoku školu novinarstva Media Plan. Radila za magazin ''Start'' i politički magazin ''Dani''. Posljednjih godina novinarka BHT1.

Emina Velagić

Diplomirala Žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Trenutno piše Master tezu iz oblasti komunikologije. Surađivala sa nevladinim organizacijama u BiH na projektima vezanim za istraživanje o izvještavanju medija o marginaliziranim skupinama. 

Emina Žuna

Sarađivala sa brojim novinama i internet portalima u BiH i regiji (H-Alter, Žurnal, Oslobođenje, e-novine, Školegijum, Buka, lgtb.ba, Urban Magazin, Radio Sarajevo…). Piše novinske eseje, kritike i komentare. Višegodišnja saradnica sarajevskog Mediacentra za koji piše medijske analize.

Elvir Padalović

Apsolvent žurnalistike. Izvršni urednik BUKA portala.

Emir Zametica

Rođen 11. septembra 1977. godine u Sarajevu. Diplomirani komparativista i bibliotekar. Završio III gimnaziju u Sarajevu, a nakon toga Visoku školu novinarstva u sklopu Media plan instituta za istraživanje i razvoj medija. 
 

Esmer Dragunić

Rođen 1984. godine u Visokom. Diplomirao je 2008. godine na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu na Odsjeku za žurnalistiku. Ima višegodišnje iskustvo rada u medijima. Najviše vremena proveo u Dnevnom avazu u kojem je objavio na stotine tekstova najprije kao član rarajevske redakcije, a onda i kao dopisnik iz Zenice.

Elvira M. Jukić

Elvira M. Jukić je glavna i odgovorna urednica Media.ba. U novinarstvu je od 2008. godine. Radila je za Balkansku istraživačku regionalnu mrežu, BIRN, Federalnu televiziju, FTV, i druge medije u Bosni i Hercegovini, a sarađivala je i sa brojnim regionalnim i međunarodnim medijima, kao i međunarodnim organizacijama poput UNDP-a i OSCE-a.